Odporcom už prekáža aj dohovor o ochrane detí

Posted on Posted in Monitoring médií

PRAVDA / 21.10.1013 Minister spravodlivosti Tomáš Borec sa ocitol v podobnej situácii ako podpredseda vlády Miroslav Lajčák. K rokovaciemu stolu si bude musieť sadnúť so zástupcami aktivistov, ktorí odmietajú zaradenie práv homosexuálov do stratégie na ochranu ľudských práv. Tentoraz sú proti Dohovoru Rady Európy o ochrane detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním….

“Vychádzajú zo zavádzajúcich a scestných predpokladov a potom prichádzajú k čudným záverom,“ hovorí sociologička Sylvia Porubänová. Hromadnú pripomienku považuje za súčasť širšej kampane, ktorej cieľom je vyvolať v ľuďoch strach či pocit ohrozenia. V rámci kampane sa totiž zbierajú podpisy napríklad aj pod dokument, ktorý sa týka prevencie násilia na ženách.

“Som presvedčená o tom, že ide o zámernú kampaň, ktorá systematicky spochybňuje všetky medzinárodné dokumenty, ku ktorým je Slovensko viazané, s cieľom zastrašiť ľudí,“ hovorí Porubänová. Ľudia, ktorí kampaň vedú, prichádzajú aj s návrhmi typu zrušiť OSN či EÚ.

Celý článok tu