«

»

Mar 16

Vytlačiť Článok

Týraným ženám by mali pomôcť aj bez trestného oznámenia

Podať trestné oznámenie na muža, keď ma bije “len” raz do týždňa? A čo ak mi nepomôžu a budem sa musieť k nemu vrátiť? Dilemu podať či nepodať trestné oznámenie, ktorá je blízka týraným ženám, by čiastočne mohol riešiť chystaný zákon o násilí na ženách a o domácom násilí. Ten by mal zabezpečiť, že žena dostane pomoc aj bez podania trestného oznámenia.

Zákon o násilí na ženách a o domácom násilí plánuje rezort práce predstaviť verejnosti na jeseň. „Jedným z kľúčových východísk pre zákon bude princíp nepodmieňovať pomoc obetiam podaním trestného oznámenia,“ uviedla Daniela Rodinová z tlačového odboru rezortu práce a rodiny. Na jeho príprave ministerstvo spolupracuje s viacerými rezortmi aj s mimovládnymi organizáciami, ktoré majú v tejto oblasti skúsenosti z praxe. Bude sa týkať aj prevencie, pomoci a podpory obetiam násilia, koordinácie politík či potrestania páchateľov.

Celý článok tu: http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/348763-tyranym-zenam-by-mali-pomoct-aj-bez-trestneho-oznamenia/

 

Permanent link to this article: https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/03/16/tyranym-zenam-by-mali-pomoct-aj-bez-trestneho-oznamenia/